lørdag 9. mars 2013

Rådyrt

Jeg må noe motvillig innrømme at de er kjempesøte, rådyrene som jeg til stadighet jager ut av hagen vår nå om dagen. Der de frekt forsyner seg av fruens planter; puslet og stelt med gjennom mange år. Men det er mest som bærere av flått at de gjør meg ilsken som en gammel surpomp. Vi får ikke nyte den kommende, varme årstiden i hagen, i rekreasjon og hagearbeid uten å bli full av flått, som Pujan er ved innkomst om morgenen. Om de får fortsette å besøke hagen.

Det koster dyrt med flåttmiddel til Pujan, og lege- og medisinutgifter for oss ved flåttbitt. Det viste fjoråret. Rådyrt, for å si det sånn

2 kommentarer:

  1. Leste svar fra kjendis-dyrlege, Trude Mostue, tror d de korrekt navn..på spørsmål om hun ikke var redd, behandlet både slanger og løver osv,. Det eneste "dyret" hun var redd, var Flått.
    På ei øy i Oslofjorden var d så mye flått, ble etterhvert umulig for hytte-eiere å oppholde seg der. For å bli kvitt problemet, ble hele bestanden av rådyr skutt.

    Utrolig at noe så lite, i verste fall kan forårsake død.

    Ellers, takker for dine daglige betraktninger.
    Mvh M

    SvarSlett
  2. For noen år siden, da PJ var på sitt mest aktive, kunne vi plukke 8 - 10 flått av ham når han kom inn om morgenen. Lite morsomt, men vi ble vant å leve med flåtten. Om man kan si det slik.
    Mvh Hans K

    SvarSlett