lørdag 11. februar 2012

Frisørtime


Hva var mer naturlig, i 1962, enn å bruke kjøkkenet som frisørsalong en lørdagskveld? For kvinnfolk så vel som for mannfolk av en selvlært frisør. Mens risengrynsgrøten putret i stor kasserolle på komfyren og skapte forventning til kveldsgrøt, og nok til riskrem med bringebærsaus til søndagsdesserten.  Og ungeskokken lyttet andektig til barnetimen på radioen, ukas høydepunkt. Hårklippen, den var selvsagt gratis for enkelte og kostet ei krone for andre.
I dag er det timebestilling og ventetid hos frisør i bysalong og klippen koster flesk, for de av oss som ennå har hår å klippe…

2 kommentarer:

  1. Gode minner. Dere i Br.sund må vel til Sandnessjøen for hårklipp også, i likhet med tannlege :) En skal jo ikke forvente at utkantstrøka skal ha alle servicetilbud heller.

    åsbjørn

    SvarSlett
  2. Sandnessjøværingan er rause og tar i mot oss fra landsbygda (Brs har bystatus, faktisk) med åpne armer, se gårdagens Facebookbilde;-) Kjørte heim via Mosjøen på ekstremt dårlig brøytede veier, men var heime likevel før neste ferje fra Tjøtta var kommet til Mindland.

    SvarSlett