torsdag 1. november 2012

Snøbyge


Nordvesten med snøbyger siger inn over Mofjellet og sola må etter hvert gi tapt. Så kan jeg sitte en formiddagstime i marinaen om bord i egen båt og følge med på det hele. Og tenke at turene blir færre og været verre. Som det alltid har blitt om høsten. Ikke noe nytt i det.
Ved kaia på Gårdsøya ligger en rød lastebåt og tar om bord en 50 fots luksuscruiser som gikk på grunn i nærheten og som nå skal på verksted til reparasjon. På targabøylen over flybridgen på cruiseren sitter en skog av antenner for instrumenter til hjelp i navigasjonen; radar, GPS, kartplottere og gudene vet hva. Og likevel havnet båten på grunn!
Kanskje er gammeldags kompetanse om kart, klokke og kompass sammen med oppmerksomhet og konsentrasjon, ikke å forakte? Eller gikk den også ut på dato….

2 kommentarer:

  1. Ja all denne elendigheten er det nok Staætsministeren som er skyld i, både det elendige været, høststormene og alkens moderne elektronikk. Det blir nok bedre når de erkekonservative mørkeblå kommer til makta og innfører godvær, kart, klokke og kompass igjen :)

    SvarSlett
  2. Ja, det er nok statsministerens skyld, det hele; he he. Uansett om han/hun er rød/grønn eller blå. Må nok rødme, flakke med øynene og innrømme at jeg er en hund etter nye elektroniske duppeditter, hva de nå enn skal brukes til. Poenget er at grunnkompetansen må være der, når dingsene svikter. For det gjør de jo, før eller siden.
    Ha en fin kveld.
    Mvh Hans K

    SvarSlett