torsdag 4. oktober 2012

Kopiblyant


Tredje august i nittensekstitre. Da besøkte kongen Torghatthullet og skrev sitt navn i gull på fjellveggen der mens jeg hadde min andre dag ute i arbeidslivet, for øvrig i Sandnessjøen den gang.
Og brukte kopiblyant til mine skriverier…

3 kommentarer:

  1. Hvorfor puttet de kopiblyanten i munnen før de skrev med den? Jeg husker de ble brukt på pakker, men hvorfor kopiblyant istedet for vanlig blyant? Skriften ble blå om det kom vann på papiret og den hadde en besk smak. Har søkt på nettet etter forklaring uten hell..

    SvarSlett
  2. Hvis man skrev med tørr kopiblyant, kunne det viskes ut med vanlig viskelær. Når man fuktet blyanten, løste farven seg opp og trengte inn i papiret, slik at det blev vanskeligere å viske ut. Til signaturer blev fuktet kopiblyant likestilt med blekk.

    Jan Johansen

    SvarSlett
  3. Brukte kopiblyanten sammen med barnebarnet, 5 år, vi trengte rød blyant. Kom til å huske at når vi var små fikk vi beskjed om ikke og slikke på den på fordi den var giftig! På jakt etter mer kunnskap om kopiblyanten havna jeg her. Takk for opplysningene. Det stemmer, lett å viske ut tørr og umulig når den er fuktet. Kanskje derfor vi fikk beskjed om ikke å slikke på den?

    SvarSlett